Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η ΣΧΟΛΗ







Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
ο «Μέγας Βασίλειος»
(1975)
Λευκωσία
Τηλ: 00357-97804442
e-mail: ch.papastephanou@yahoo.gr


      Λειτουργεί με έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, από το 1975, με Διευθυντή τον Πρωτοψάλτη Χριστόδουλο Παπαστεφάνου.

      Ξεχωρίζει για τους μουσικά καταρτισμένους αποφοίτους της. Η ανωτερότητα της Σχολής αναγνωρίζεται από την προσφορά των σπουδαστών στα Αναλόγια (Ψαλτήρια) της Εκκλησίας, άλλα και από την προτίμηση που τυγχάνουν οι απόφοιτοι της Σχολής στους διορισμούς νέων Ιεροψαλτών στους Ιερούς Ναούς της Λευκωσίας και Προαστίων, αλλά και σε ναούς της υπαίθρου.

      Εκδίδει μουσικά βιβλία που σκοπό έχουν τον καλύτερο  καταρτισμό των Σπουδαστών και άλλων Ιεροψαλτών, άλλα και την διατήρηση της Πατροπαράδοτης Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Τα βιβλία κυκλοφορούν και εκτός Κύπρου, μέσω των Αποδήμων. Δέχεται ορθόφωνους σπουδαστές όλων των ηλικιών, μαθητές Γυμνασίου, Σπουδαστές Πανεπιστημίων εργαζόμενους άνδρας και γυναίκας, οικοκυρές και συνταξιούχους.
Απορρίπτονται μόνο οι παράφωνοι.

      Προτιμούνται για την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής τα ατομικά μαθήματα. Έχουν διδαχθεί την Βυζαντινή μουσική Ιερείς, μοναχοί, μοναχές, Ιεροψάλτες και άλλοι φιλόμουσοι. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου